Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kačeří příběhy

12. 3. 2014

 

Obrazek


 

Tento zřejmě nejznámější seriál Walta Disneye byl u nás poprvé vysílán v roce 1991 v pořadu Walt Disney uvádí, v bloku společně s Rychlou rotou zaujímal první místo. Nejprve bylo odvysíláno prvních 52 dílů. V roce 1993 k nim přibylo 39 dalších a nakonec bylo odvysíláno v roce 1994 posledních 9, čímž bylo odvysíláno kompletních 100 epizod.

Obrazek

Kačeří příběhy jsou jeden velký kolos, který nás jako první zasvětil do tajů dobrodruObrazekžných Disneyho seriálů. Jeho největším hrdinou je bezesporu náš strýček Skrblík (více o Skrblíkovi a jeho světě najdete v rubrice Skrblík a spol. ). Je nejbohatObrazekším kačerem na světě. I když o tohle prvenství stále vede boj s kačerem Hamounem, který o sobě tvrdí, že právě on je nejbohatší, tak je to právě Kačer Skrblík kdo si tohle prvenství zaslouží. Z historie víme, že Skrblík už jako mladý snil o velkém bohatství a sám se pokoušel na svých pozemcích na Klondiku, kde se poprvé potkal se svojí životní láskou Zlatkou, najít zlato. To se mu díky vytrvalosti a píli podařilo a tak se časem přestěhoval do Kačerova, kde se pustil do podnikání. Postavil si honosný dům, o který se stará jeho sluha Johan a obrovskou pokladnici, kterou naplnil až po okraj zlaťáky. Moc rád do nich skáče šipky, plave v nich a vyhazuje si je všema hrstma na hlavu.

Obrazek

 Ovšem jednoho dne, když se Kačer Donald rozhodne nastoupit k námořnictvu, je potřeba Obrazekse postarat o jeho tři malé synovce Bubíka (zelená), Dulíka (modrá) a Kulíka (červená). Jedinou možností je dát tyhle zlobidla na hlídání právě ke strýčkovi Skrblíkovi.Obrazek Ten z toho není vůbec šťastný, že má hlídat takovéhle tři divochy a ani synovci nejsou nadšení z prázdnin u starého mrzouta, který myslí jen na své obchody. Nakonec se k němu ale nastěhují a problémy s výchovou nechá strýček na starosti své kuchařce a hospodyni, paní Čvachtové. Klukům pořídí skvělého Rádce mladých svišťů - rádce a pomocníka pro každou situaci. Později se k nim přidá i roztomilá malá Kačka. Ze všech se postupem času stanou dobří přátelé a prožívají spolu napínavá dobrodružství při výpravách za tajemstvími a poklady. Při cestování do dalekých zemí je jim pilotem Rampa Mc Kvák - specialista na havárie.

Obrazek

Důležitou věcí, jež pro Skrblíka hodně znamená, je desetník pro štěstí. Je to úplně první desetník, který kdy vydělal a díky němuž se mu tak daří. Má velmi silnou moc, což velmi dobře ví zlá čarodějka Magika Von Čáry. Ta s pomocí svého havrana - zakletého bratra, usiluje o jeho získání, aby ho mohla v jícnu Vesuvu roztavit a nalít do svého amuletu. Stala by se tak mocná, že by jí rázem patřil celý svět. To se jí ale nikdy nepovede, protože Skrblík a synovci jsou vždy chytřejší a mazanější, než všechna její kouzla.

Obrazek

Obyvatelem Kačerova je také skvělý vynálezce Šikula. Ten pracuje pro Skrblíka a vždy Obrazekdokáže vymyslet geniální přístroje, jako jsou například robotObrazeki, přístroj na zdvojování věcí, speciální výbava pro tajného agenta a další. Hlavně ale umí vyrobit stroje na cestování časem. Ať už je to vana času nebo vrtulník, který díky speciálnímu palivu-bombastiu může zanést pasažéry do jakékoliv éry naší země. Právě při jedné takové výpravě do historie se podívali naši kačeři do pravěku a omylem při návratu dovezli do naší doby prakačera jménem Bobo (Buba) a jeho kamaráda, trojrožce Tlapku (Nožička). Od té doby se stal součástí " Škudlíkovy" rodiny.

Obrazek

Šikula také pro Skrblíka vymyslel speciální oblek pro strážce pokladnice. Ten se omylem dostal do rukou Skrblíkova účetního Fentona (Felix Skořápka), který se díky němu po vyslovení hesla "Hrom do police" stává Robokačerem - neohroženým ochráncem bezpráví a bojovníkem proti zločinu. Především však proti Rafanům - místním známým zlodějským firmám. Rafani jsou velmi početná rodinka chmatáků a zlodějíčků všeho druhu, kteří na Skrblíkovu pokladnici už útočili tolikrát, kolik je v ní samotných mincí. Zdatným a vytrvalým zlodějíčkem je i bláznivý Dijon a z temnoty zavítá i sám Fantom Skvrna.

Obrazek

 

Kačeří život je velmi pestrý a ani chvilku nezahálí. A my máme možnost jejich příběhy sledovat a prožívat s nimi radost a napětí dodnes. Což je moc dobře, protože takový s láskou tvořený seriál se hned tak znovu neobjeví.

Tento skvělý seriál ovšem doplatil na necitlivé zacházení ze strany TV Nova. Ta, zřejmě z důvodu úspor, nechala asi polovinu epizod seriálu hrůzostrašným způsobem předabovat. Krásný a nepřekonatelný původní český dabing v čele s Mirko Musilem nahradila novějším, horkou jehlou spíchnutým pazvukem. O přezpívané titulní písni s novým odbytým textem a velmi falešným zpěvem se raději nebudeme rozvádět. Tak či tak se na seriál rádi znovu podíváme. 

 

Obrazek

 

Naši hrdinové se objevili také v celovečerním animovaném filmu Poklad ze ztracené lampy. Strýček Skrblík se v něm vydává se svými synovci a Rampou do Egypta, jak jinak než za poklady a dobrodružstvím... Více o obsahu filmu a jeho vzniku naleznete na našich stránkách ZDE. Americký animovaný film je z roku 1990 a u nás byl naposledy vysílán v roce 2003, v roce 2007 a 2012. Krátkou ukázku z filmu pro vás máme tady (Rapidshare) nebo tady (YouTube).

 

Obrazek

"Jsme tu pro vás každý den!"

Tak vzhůru za dobrodružstvím...! Kačerov jak hurikán, k nám už míří ...... a na původní znělku se můžete podívat níže. A pokud si chcete osvěžit co se dělo v jednotlivých epizodách, podívejte se do seznamu dílů.

19. září 2012 oslavili Kačeří příběhy své 25. narozeniny! Přejeme jim, ať se brzy vrátí v kompletní původní české dabingové síle na naše obrazovky nebo třeba v novém fantastickém celovečerním filmu!

01-oprava-kaceri-25-vyroci-op-jpg.jpg

Navštivte Kačerov a jeho okolí na krásných neznámých obrázcích od Paro Hozumi, který byl hlavním návrhářem pozadí v Kačeřích příbězích. Najdete je v plném rozlišení natomto odkaze.

Kačerov pozadí

Pozor: Na rok 2017 je ohlášen reboot seriálu Kačeří příběhy, kde by se měly objevit všechny známé postavy a navázat na dobrodružnou vlnu původního seriálu!

7. března 2016 by zveřejněn úplně první obrázek z nových Kačeřích příběhů, které přijdou na Disney XD v létě roku 2017:

Obrazek

Kačeří příběhy 2017

Poprvé tak vidíme podobu Rampy McKváka. V seriálu se objeví ale i Šikula, paní Čvachtová, komorník Johan, Magika Von Čáry a další z původního seriálu.
Nové Kačeří příběhy budou mít 1. sérii s 21 půlhodinovými díly a dva hodinové speciály!

16. prosince 2016 bylo oznámeno obsazení jednotlivých postav:
Strýček Skrblík - David Tennant (Doctor Who, Jessica Jones)
Bubík - Bobby Moynihan (Saturday Night Live)
Dulík - Ben Schwartz (Parks and Recreation, BoJack Horseman)
Kulík- Danny Pudi (Community, Star Trek Beyond)
Kačka - Kate Micucci (Milo Murphy’s Law)
Paní Čvachtová - Toks Olagundoye (Castle, The Neighbors)
Rampa McKvák - Beck Bennett (Saturday Night Live)

 

Další potvrzené postavy: Kačer Donald, Kačer Hamoun, Johan, Šikula, Robokačer, Magika VonČáry, Houser Gusta, Máma Rafanová a Rafani.

Kačerov jak hurikán
k nám už míří,
auta laser aeroplán
městem víří,
příběhy píše z téhleté říše
 
Kačer, uúu,
teď k vám děti z dálky letí Kačer, uúu,
přináší sem kouzelnou zem Kačer.
 Kačeři přijdou když jsi v nouzi,
když tě úzkost ze sna vzbouzí,
zavolat jen stačí heslo:
Kačer, uúu,
teď k vám děti z dálky letí
Kačer, úú,
přináší sem kouzelnou zem
Kačer,
Na tváře smích ti právě dých pan
Kačer, uúu.

 

 Život je jak hurikán,

v tomhle městě.
Auto, laser, aeroplán,
akcí dvě stě.
Světem se řítí,
oči mu svítí.

Kačer, úu
Každý den má příběh další
Kačer, úu
Popere se s každou falší
Kačer.

Na nebezpečí všude číhá,
ruka něčí už se zdvíhá,
nevadí, s tím poradí si
Kačer, úu

Každý den má příběh další
Kačer, úu
Popere se s každou falší
Kačer,úu

Král kačerova je tu znova,
Kačer, úu.