Jdi na obsah Jdi na menu
 


Mickey Mouse

30. 3. 2014

Mickey Mouse

 Mickey Mouse je přirozený hrdina. Vždycky nadšený, energický a s dobrou náladou. Občas je trošku rozpustilý, ale je s ním zábava, i když někdy to malinko přežene. Často prožívá dobrodružství, ze kterých se dostává jen díky vlastní vynalézavosti a mazanosti. Mickey je chytrý a odvážný, takže vyhrává i v situacích, kdy by na něj nikdo na první pohled nesázel. Ale vůbec nejlepší na něm je, že miluje legraci.

Mickey Mouse, někdy Myšák Mickey, je známá kreslená postavička z dílny Walta Disneyho, která byla vytvořena v roce1928. Poprvé se Mickey Mouse objevil ve filmu Plane Crazy z roku 1928, kde se objevila poprvé i jeho přítelkyně Minnie. Za dobu své existence si tahle černá myš získala řadu příznivců a dočkala se také hvězdy na hollywMickey Mouse ja hlavní hrdina stejnojmenného seriálu 


Mickey Mouse ja hlavní hrdina stejnojmenného seriálu

Mickeyho dobrým kamarádem je pes PlutoMickeyho dobrým kamarádem je pes Pluto

O dvou veverkách v kamnech věděl jen Pluto, který se drzých veverek chtěl zbavit, a tak ochotně Mickeymu nosil dřevo na podpal. Jenomže veverky každou zápalku ihned sfoukly. Mickey šel ven nasekat dříví a Pluto začal honičku na veverky. Když je honil, uvízl čumákem v pušce, která vystřelila.

Pluto leknutím omdlel a potřeštěné veverky vylily na ležícího Pluta kečup. Když se Mickey vrátil uviděl svého kamaráda s puškou v ruce a břichem od kečupu. Myslel si, že je mrtvý. Pluto se ale probral a když viděl kečup na svém těle, myslel, že je raněn a začal naříkat. Mickey popadl Pluta a utíkal s ním pro pomoc. Veverky tak dosáhly svého a obou se zbavily.

Kromě seriálu Mickey Mouse existuje také seriál Mickeyho klubík, což je zábavný pořad pro děti, kde se setkáme také s dalšími Mickeyho přáteli a společně podnikneme různé výpravy, při nichž nám budou nápomocny kouzelné myška věci.

 

Děj seriálu Mickey Mouse

Oblíbená černá myšMickey Mouse zažívá ve stejnojmenném seriálu řadu dobrodružství, v nichž nesmí chybět legrace a vtip. V seriálu se kromě Mickeyho objevují také další oblíbené a známé postavičky z dílny Walta Disneyho. V seriálu se tak můžeme setkat s kačerem Donaldem psem Plutem  nebo milou a krásnou Minnie  Mouse.

V jednom z dílu přijde Mickey Mouse se svým psím kamarádem Plutem do lovecké chaty. Je zima a oba by se rádi zahřáli. Chtějí roztopit kamna, což bude ale pěkný oříšek. V kamnech se totiž usadili dvě vychytralé veverky, které se přítomnost obou vůbec nelíbila.

Mickey Mouse je jedna z oblíbených postaviček z dílny Walta Disneyho. Mickey Mouse přišel na svět 15.5. 1928. Poprvé jsme ho mohli vidět v příběhu, který se jmenoval Plane Crazy. V krátkém černobílém filmu se také poprvé objevila kamarádka Minnie a kravička Clarabelle. Postavička Mickey Mouse byla nejdříve vytvořena jako náhrada za dřívější hvězdu Walta Disneyho, která se jmenovala Oswald the Lucky Rabbit (králík Oswald).

Mickey Mouse je dobrý přítel Kačera Donalda

Mickey Mouse je dobrý přítel kačera Donalda

Myšák Mickey však svého předchůdce předčil a stal se symbolem společnosti Walt Disney. Díky své dobré a hrdinské povaze má myšák mnoho kamarádů, jakými jsou Minnie, Donald Duck, Goofy a také věrný pes Pluto. Mickey Mouse je první kreslená postavička, která má svoji hvězdu na Hollywoodském chodníku slávy. Stalo se tak 18. listopadu 1978, u příležitosti 50. výročí vzniku této kreslené legendy.Mickey Mouse je na rozdíl od Donalda rozvážný a čestný. Tvůrci seriálu Donald Duck dali Donaldovi některé záporné vlastnosti, které nechtěli dát Mickeymu. Přesto jsou oba přátelé. Mickeyho partnerka je Minnie.